Pažitka
Název:

Uzený losos s pomazánkou a slunečnicovým chlebem


Uzený losos s pomazánkou a slunečnicovým chlebem


Ingredience:
Ingredience:
celozrnný slunečnicový chleba (záleží na průměru koleček)5 - 10 plátků
uzený losos250 g
mazací žervé2 balení
koření dle chuti
pažitka nebo kopr dle chuti
Postup přípravy:

Silvestr už sice byl, ale takováhle jednohubka se hodí kdykoliv. 

Když se povede hezky naservírovat, je to navíc pastva i pro oči. Pomazánku, na které budete lososa servírovat, můžete buď koupit a nebo si ji během minutky udělat doma. Stačí váš oblíbený mazací sýr, koření a nějaké ty bylinky. Já jsem použila pažitku, ale je to jenom na vás. I kopr by určitě šel dobře. A ohledně chleba, použila jsem koupený slunečnicový, protože dobře drží, je hezky tmavý a v kombinaci s lososem velmi chutný. 

Z plátků slunečnicového chleba vykrojte deset stejných koleček. V misce smíchejte žervé s nasekanou čerstvou bylinkou a dochuťte kořením. Kolečka potřete vrstvou pomazánky, na ni naaranžujte kusy uzeného lososa a ozdobte vybranou bylinkou. 

Jednoduché, ale velmi dobré! Na talíři navíc působí opravdu hezky, návštěvě se budou takové jednohubky určitě líbit.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy15 min

Autor:
Tereza Pánková

    zavřít okno