Pažitka
Název:

Uzený pstruh s bramborovým salátkem


Uzený pstruh s bramborovým salátkem


Ingredience:
filet uzeného pstruha4 ks
máslo40 g
salátové brambory vařené ve slupce360 g
jarní cibulka4 ks
olivový olej trochu
majonéza (já použila sojanézu)60 g
dijonská hořčice1 lžička
citron1 ks
plocholistá petrželka hrst
mletý pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Delikátní je chuť pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva. 

Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo lehký bramborový salát.

Nejprve si připravíme bramborový salátek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji.
Majonézu smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí a vmícháme opečenou cibulku.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme s vychlazeným bramborovým salátem.


Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno