filet uzeného pstruha | 4 ks |
máslo | 40 g |
salátové brambory vařené ve slupce | 360 g |
jarní cibulka | 4 ks |
olivový olej | trochu |
majonéza (já použila sojanézu) | 60 g |
dijonská hořčice | 1 lžička |
citron | 1 ks |
plocholistá petrželka | hrst |
mletý pepř | špetka |
sůl | špetka |
Delikátní je chuť pstruha vyuzeného kouřem z bukového dřeva.
Čistý filet se lehce konzumuje a jeho přílohou může být samotný chléb nebo lehký bramborový salát.
Nejprve si připravíme bramborový salátek. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji.
Majonézu smícháme s hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí a vmícháme opečenou cibulku.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme s vychlazeným bramborovým salátem.