Ingredience: | |
uzený vývar | 1000 ml |
sádlo | 1 lžíce |
menší cibule | 1 ks |
středně velká mrkev | 1 ks |
středně velká petržel | 1 ks |
celer | 1 plátek (2cm) |
petrželka nebo jiná zelená bylinka | dle chuti |
drožďové knedlíčky | dle potřeby |
nudle | dle potřeby |
U nás doma máme rádi polévky s různými druhy zavářek, ať jsou to těstoviny, nebo knedlíčky. Tentokrát jsem vyzkoušela knedlíčky z droždí, zavařené v uzeném vývaru.
Zeleninu očistíme, kořenovou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno
Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme 3 minuty, až začne mrkvička pouštět barvu.
Poté zalijeme vývarem a od doby varu vaříme 8 minut. Do vývaru přidáme knedlíčky a vaříme ještě dalších 8 minut, než knedlíčky vyplavou na hladinu.
Do talíře dáme předem uvařené nudle, zelenou bylinku a zalijeme horkým vývarem.
Podrobné info: