Ingredience: | |
mladá cuketa | 1 ks (dlouhá 25 cm) |
sůl | dle chuti |
Marináda: | |
olej | 3 lžíce |
plnotučná hořčice | 2 lžíce |
kurkuma | 1 lžička |
sušený česnek | 1 lžička |
chilli | 1/4 lžičky |
Těstíčko: | |
zbytek marinády z naložené cukety | dle potřeby |
bílé víno (můžete použít mléko, nebo vodu) | 70 ml |
vejce | 1 ks |
Solamyl | 3 vrchovaté lžíce |
hladká mouka | 3 vrchovaté lžíce |
nasekané zelené bylinky | 1 lžíce |
Dip: | |
zakysaná smetana | dle potřeby |
bílý jogurt | dle potřeby |
nakrájená cibulka | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
Dále budete potřebovat: | |
hladká mouka | na obalení |
tuk/olej/sádlo | na smažení |
sůl | na dochucení |
Máme rádi cuketu na všechny možné způsoby. Jeden z nich je marinovaná cuketa smažená v těstíčku.
Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1 cm silná kolečka.
Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2 hodiny vypotit.
Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.
Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.
Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.
Marinovaná kolečka cukety nejdříve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo.
Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin. Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.
Podáváme s vařeným bramborem a dipem, který jsme připravily smícháním zakysané smetany a jogurtu s nakrájenou cibulkou a bylinkami.
Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.
Podrobné info: