Pažitka
Název:

V těstíčku smažená marinovaná cuketa


V těstíčku smažená marinovaná cuketa


Ingredience:
Ingredience:
mladá cuketa1 ks (dlouhá 25 cm)
sůl dle chuti
Marináda:
olej3 lžíce
plnotučná hořčice2 lžíce
kurkuma1 lžička
sušený česnek1 lžička
chilli1/4 lžičky
Těstíčko:
zbytek marinády z naložené cukety dle potřeby
bílé víno (můžete použít mléko, nebo vodu)70 ml
vejce1 ks
Solamyl3 vrchovaté lžíce
hladká mouka3 vrchovaté lžíce
nasekané zelené bylinky1 lžíce
Dip:
zakysaná smetana dle potřeby
bílý jogurt dle potřeby
nakrájená cibulka dle chuti
bylinky dle chuti
Dále budete potřebovat:
hladká mouka na obalení
tuk/olej/sádlo na smažení
sůl na dochucení
Postup přípravy:

Máme rádi cuketu na všechny možné způsoby. Jeden z nich je marinovaná cuketa smažená v těstíčku.

Cuketu důkladně opláchneme, osušíme a i se slupkou nakrájíme na 1 cm silná kolečka.

Rozložíme na pracovní plochu a nasolíme. Kolečka cukety naskládáme nasolenou stranou do širšího cedníku, nasolíme i z druhé strany a cedník položíme na hlubší misku. Cuketu necháme 1/2 hodiny vypotit.

Mezitím si z uvedených surovin umícháme hustější marinádu.

Vypocenou cuketu naskládáme na utěrku a pořádně vysušíme.

Jednotlivá kolečka obalíme v připravené marinádě a necháme přes noc v uzavřené nádobce natáhnout chuť.

Marinovaná kolečka cukety nejdříve obalíme v hladké mouce, aby se těstíčko lépe přichytilo a při smažení neodlupovalo. 

Poté obalujeme v těstíčku připraveném z uvedených surovin. Pozvolna smažíme na pánvi v rozehřátém tuku do zlatavé barvy. Usmažené zlehka osolíme a klademe na papírovou utěrku, odsát přebytečný tuk.

Podáváme s vařeným bramborem a dipem, který jsme připravily smícháním zakysané smetany a jogurtu s nakrájenou cibulkou a bylinkami.

Můžeme konzumovat i jen tak, s čerstvou nakrájenou zeleninou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno