Pažitka
Název:

Vaječná polévka s tofu


Vaječná polévka s tofu


Ingredience:
Ingredience:
vývar + miska vývaru na rozmíchání škrobu1 l
sojová omáčka2 lžíce
ústřicová omáčka1 lžíce
oloupaný a na jemno nastrouhaný zázvor4 cm
škrob1 lžíce
vejce2 ks
tofu nakrájené na kostky100 - 150 g
jarní cibulka nakrájená na kolečka1 ks
tenké skleněné nudle připravené dle návodu dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Už vás nebaví klasický kuřecí, hovězí a pro vegetariány zeleninový vývar a chtěli by jste vaše polévky posunout kousek dál? A taky oslnit své strávníky, jak jste skvělý kuchař? Přidejte do vývaru pár ingrediencí a budete mít polévku zcela odlišnou, originální a chutnou natolik, že vždycky když budete dělat vývar s nudlemi, tak budete váhat jestli si nemáte raději udělat tuto. 

Do dejte sojovou omáčku, ústřicovou omáčku a zázvor, zalijte vývarem a uveďte k varu. V misce, kde jsme si odlili trochu vývaru rozmícháme škrob. Pomalu vlijeme škrob do polévky a chvilku povaříme. Do misky si rozklepneme vejce a jemně ho vidličkou rozmícháme. Vlijeme najednou do polévky a mícháme vařečkou dokola v jenom směru, dokud se vejce nesrazí. Přidáme tofu a cibulku a dochutíme solí. Prohřejeme. Podáváme tak, že do talíře dáme skleněné nudle a zalijeme horkou polévkou. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno