Pažitka
Název:

Vaječná pomazánka se smetanovým sýrem, lučinou a klobáskou


Vaječná pomazánka se smetanovým sýrem, lučinou a klobáskou


Ingredience:
Ingredience:
vejce4 ks
smetanový sýr2 ks
lučina nebo měkký tvaroh4 lžíce
sůsl dle chuti
ředkvičky4 ks
ostrá klobása1/2 nožičky
dijonská hořčice dle chuti
Postup přípravy:

Je víkend a co jiného na zobání, než nějakou dobrou pomazánku. Tak jsem pohledala doma nějaké suroviny a vznikla tato pomazánka.

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nahrubo nastrouháme společně s ředkvičkou. Klobásku nasekáme nadrobno. Přidáme smetanové, tavené sýry a vše vyšleháme do husté konzistence. Podle chuti přidáme dijonskou hořčici a sůl. Pomazánka je lehce pikantní. Podáváme s oblíbeným pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno