Pažitka
Název:

Vaječná tlačenka


Vaječná tlačenka


Ingredience:
Ingredience:
nálev z kyselých okurek250 ml
majonéza6 lžic
zakysaná smetana6 lžic
vejce uvařené na tvrdo5 ks
šunka100 g
hrášek100 g
kukuřice100 g
baby karotka100 g
červená paprika1 ks
kyselá okurka2 ks
želatina na vaječnou tlačenku1 sáček (20g)
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

O Velikonocích připravujeme u nás doma asi 80 vajec pro koledníky. Po 12. hodině se mi vrací moji koledníci domu a přinesou mi košíky plné vajec. No a teď co s tím? Určitě řešíte to samé. Proto mám pro vás tip na jednu z možností, kam uvařená vejce na tvrdo "ukrýt". Vaječná tlačenka je úžasná a stojí za to ji vyzkoušet.

Nejprve si připravíme formu na srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit tak, abychom ho nenalévali do směsi vařící.

V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno