Název:Vaječná tlačenka
Ingredience:
Ingredience: |
nálev z kys. okurek | 250 ml |
majonéza | 6 lžic |
zakysaná smetana | 6 lžic |
vejce natvrdo | 5 ks |
šunka | 100 g |
hrášek | 100 g |
kukuřice | 100 g |
baby karotka | 100 g |
červená paprika | 1 ks |
kyselé okurky | 2 ks |
želatina | 1 sáček |
petrželka | 1 hrstka |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Postup přípravy:O Velikonocích nesmí chybět vaječná tlačenka. Protože v pondělí bude hodně vajíček natvrdo, mám pro vás tip, který vám od vajec z pomlázky trošku odlehčí.
Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom do nenalévali do směsi vařící.
V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno