Pažitka
Název:

Vaječná tlačenka


Vaječná tlačenka


Ingredience:
Ingredience:
nálev z kys. okurek250 ml
majonéza6 lžic
zakysaná smetana6 lžic
vejce natvrdo5 ks
šunka100 g
hrášek100 g
kukuřice100 g
baby karotka100 g
červená paprika1 ks
kyselé okurky2 ks
želatina1 sáček
petrželka1 hrstka
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

O Velikonocích nesmí chybět vaječná tlačenka. Protože v pondělí bude hodně vajíček natvrdo, mám pro vás tip, který vám od vajec z pomlázky trošku odlehčí.

Nejprve si připravíme formu srnčí hřbet, kterou vyložíme potravinářskou fólií. Červenou papriku, šunku a okurky nakrájíme na kostičky. Do hrnce si nalijeme nálev z okurek, krátce zahřejeme (nevaříme), přidáme želatinu, promícháme, aby se nám hezky rozpustila, stáhneme z plotýnky a necháme pár minut vychladit, tak abychom do nenalévali do směsi vařící.

V misce si promícháme zakysanou smetanu, majolku a dochutíme solí a pepřem. Do misky se smetanovou směsí přidáme hrášek, kukuřici, mrkev, okurky, šunku, petrželku, a nakonec vmícháme připravenou želatinu. Do formy nalijeme část směsi, do středu položíme celá vařená vejce a opatrně dolijeme zbylou směsí až po okraj formy. Vaječnou tlačenku podáváme s čerstvým pečivem, nebo toustíkem. Uvedená směs na vaječnou tlačenku mě vyšla na jeden srnčí hřbet a dvě muffinové formičky.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno