Ingredience: | |
vejce | 5 - 6 ks |
máslo | 150 g |
měkký tvaroh nebo lučina | 3 lžíce |
uzená paprika | špetička |
nadrobno nakrájená jarní cibulka | dle chuti |
dijonská nebo kremžská hořčice | dle chuti |
pepř | dle chuti |
sůl | dle chuti |
petrželka | dle chuti |
Recept na tuto pomazánku je velice variabilní. Můžete si ji dát k snídani, svačině či večeři. Stejně tak namazat si ji můžete jak na čerstvé pečivo, nebo je třeba skvělá na topinky.
Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená a zchlazená vejce nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Smícháme se změklým máslem, petrželkou, hořčicí, jarní cibulkou a tvarohem (lučinou). Přidáme špetičku uzené papriky a ochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku dáme do chladu. Podáváme s čerstvým pečivem, ale je také výborná i na topinky.
Podrobné info: