Pažitka
Název:

Vajíčková pomazánka

vegetariánský recept


Vajíčková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 - 6 ks
máslo150 g
měkký tvaroh nebo lučina3 lžíce
uzená paprika špetička
nadrobno nakrájená jarní cibulka dle chuti
dijonská nebo kremžská hořčice dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Recept na tuto pomazánku je velice variabilní. Můžete si ji dát k snídani, svačině či večeři. Stejně tak namazat si ji můžete jak na čerstvé pečivo, nebo je třeba skvělá na topinky.

Vejce uvaříme natvrdo. Uvařená a zchlazená vejce nastrouháme nahrubo a dáme do misky. Smícháme se změklým máslem, petrželkou, hořčicí, jarní cibulkou a tvarohem (lučinou). Přidáme špetičku uzené papriky a ochutíme solí a pepřem. Hotovou pomazánku dáme do chladu. Podáváme s čerstvým pečivem, ale je také výborná i na topinky.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno