Pažitka
Název:

Vajíčková pomazánka s hraška máslem, jarní cibulkou, nakládanými okurkami a hořčicí


Vajíčková pomazánka s hraška máslem, jarní cibulkou, nakládanými okurkami a hořčicí


Ingredience:
Ingredience:
uvařená vejce5 - 6 ks
hraškové máslo s Českým Ghíčkem Bio2 lžíce
jarní cibulka1 ks
plnotučná hořčice Natural dle chuti
domácí nakládané okurky a nálev dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Pomazánka nesmí chybět na žádné z našich oslav a vajíčková je naše oblíbená. Samotná příprava je časově náročnější, ale hraškové máslo s Ghí prostě stojí za ten čas strávený v kuchyni. Nejen, že vznikla pomazánka jemná, ale zároveň velmi výživná. Po této pomazánce se na stole jen zaprášilo a mě to jako hostitelku samozřejmě velmi potěšilo, poslala jsem na ochutnání i své babičce a ta byla, tak nadšená, že dnes běžela do místní samoobsluhy, kde chtěla objednat všechny druhy hrašky. Hrašku zná již dlouho, ale netušila, že z ní lze připravit dle jejích slov takto výborná pomazánka, která dělá bříšku dobře.

Uvařená vejce nastrouháme nahrubo, přidáme pokrájenou jarní cibulku, hraška máslo, nahrubo nastrouhané nakládané okurky, hořčici, nálev z okurek, vše společně promícháme, případně dosolíme a namažeme na libovolné pečivo.

Jelikož byla oslava v neděli, zvolila jsem bagetky PANINI dovezené z MAKRA, které jsem rozpekla v troubě, bohužel nejsou vhodné pro ABKM ani bezlepkovou dietu, ale zároveň jsem si nechala dovést celozrnné bagetky, které BKM neobsahovaly, ale lepek ano.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno