Ingredience: | |
uvařená vejce | 5 - 6 ks |
hraškové máslo s Českým Ghíčkem Bio | 2 lžíce |
jarní cibulka | 1 ks |
plnotučná hořčice Natural | dle chuti |
domácí nakládané okurky a nálev | dle chuti |
sůl | dle chuti |
Pomazánka nesmí chybět na žádné z našich oslav a vajíčková je naše oblíbená. Samotná příprava je časově náročnější, ale hraškové máslo s Ghí prostě stojí za ten čas strávený v kuchyni. Nejen, že vznikla pomazánka jemná, ale zároveň velmi výživná. Po této pomazánce se na stole jen zaprášilo a mě to jako hostitelku samozřejmě velmi potěšilo, poslala jsem na ochutnání i své babičce a ta byla, tak nadšená, že dnes běžela do místní samoobsluhy, kde chtěla objednat všechny druhy hrašky. Hrašku zná již dlouho, ale netušila, že z ní lze připravit dle jejích slov takto výborná pomazánka, která dělá bříšku dobře.
Uvařená vejce nastrouháme nahrubo, přidáme pokrájenou jarní cibulku, hraška máslo, nahrubo nastrouhané nakládané okurky, hořčici, nálev z okurek, vše společně promícháme, případně dosolíme a namažeme na libovolné pečivo.
Jelikož byla oslava v neděli, zvolila jsem bagetky PANINI dovezené z MAKRA, které jsem rozpekla v troubě, bohužel nejsou vhodné pro ABKM ani bezlepkovou dietu, ale zároveň jsem si nechala dovést celozrnné bagetky, které BKM neobsahovaly, ale lepek ano.
Podrobné info: