Pažitka
Název:

Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka260 g
ořechy a mandle (ořechy nejlépe lískové)100 g
moučkový cukr50 g
máslo200 g
žloutek2 ks
vanilkový cukr3 lžíce
vanilkový lusk1 ks
Postup přípravy:

Vanilkové rohlíčky nesmí samozřejmě na vánočním stole chybět. Pokud ještě nemáte recept, zkuste tento recept. Chutnají báječně.

Vanilkový lusk rozkrojíme podélně a nožem z něho vyškrábneme dužinu (semínka). Ta prsty rozdrolíme v trošce cukru, aby se do těsta lépe zapracovávala.* Všechny sypké suroviny včetně vanilky a jemně mletých ořechů a mandlí důkladně promícháme, pak přidáme žloutky a změklé máslo a rukama vypracujeme kompaktní těsto. To necháme do druhého dne uležet v lednici. Druhý den z něj tvarujeme rohlíčky a pečeme je v předehřáté troubě na 150 stupňů dorůžova.
 
* do těsta přidávám i dvě lžíce vanilkového extraktu pro ještě intenzivnější vůni
Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno