Pažitka
Název:

Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka280 g
máslo230 g
moučkový cukr100 g
vanilkový lusk1/2 ks
lískové ořechy (mleté)120 g
moučkový cukr na obalení
Postup přípravy:

Vanilkové rohlíčky neodmyslitelně patří na vánoční stůl. Každý peče vanilkové rohlíčky podle sebe, nikdo nedá na ty své dopustit. 

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě a . . . jdeme na to! :-D

Do větší mísy prosijeme  mouku, přidáme změklé máslo a semínka z jedné poloviny vanilkového lusku. Zbylý lusk můžeme vložit do sklenice s moučkovým cukrem. Krásně se provoní. Uzavřeme :-)

Přisypeme moučkový cukr a ořechy. Zpracujeme těsto ze kterého vytvoříme váleček o průměru asi 2 cm. Nakrájíme na pravidelné dílky a vypracujeme z nich rohlíčky. Ty naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v mírně předehřáté troubě na 150 stupňů 10-15 minut. Podle velikosti. Rohlíčky pečte dorůžova. 

Ještě teplé obalujeme opatrně v moučkovém cukru. Opravdu dbejte na to, aby se vám nepolámaly, jsou velmi křehké. Nechte uležet do Štědrého dne - pokud to vydržíte. :-) U rohlíčků je skvělé to, že ušetříte za osvěžovače vzduchu a za vonné oleje do aroma lamp :-)

PŘEJI DOBROU CHUŤ!

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno