Pažitka
Název:

Vanilkové rohlíčky


Vanilkové rohlíčky


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka150 g
cukr moučka40 g
vlašské ořechy jemně mleté50 g
máslo110 g
Na obalování hotových rohlíčků:
vanilkový cukr dle potřeby
cukr moučka dle potřeby
Postup přípravy:

Vůně vanilkových rohlíčků je prostě to, co k Vánocům neodmyslitelně patří. Přiznám se, že u nás se jich sní každý rok doslova kilogramy. Pokud to máte podobně jako my, jedna dávka Vám určitě stačit nebude.

Ze změklého másla, cukru, ořechů a mouky vytvoříme těsto, které necháme do druhého dne uležet v lednici. Můj postup na tvarování rohlíčků je vytvořit si z těsta malé válečky, ty nakrájím na kolečka a vytvaruji z nich rohlíčky. Peču cca na 180 stupňů asi 8 minut, nechám chvilku zchladnout a obaluji v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno