Pažitka
Název:

Vanilkový cukr


Vanilkový cukr


Ingredience:
Ingredience:
vanilkový lusk1 ks
cukr krupice300 g
Postup přípravy:

Vanilkový cukr patří mezi základní ingredience, kterou musí mít každý pekař doma. Můžete si ho buď za draho kupovat a nebo si ho udělat doma. Doporučuji však v obchodě rozlišovat rozdíl mezi vanilkovým a vanilinovým cukrem! Doma stačí k jen kvalitní lusk střední velikosti, cukr krupici a mixér se sekacím nástavcem.

Cukr nasypeme do sekací nádoby. Z lusku odřízneme stopku a zbytek lusku podélně rozřízneme. Tupou stranou nože vydlabeme semínka a vložíme je k cukru. Zbytek lusku nakrájíme na menší kousky a také vložíme do mixéru. Mixér zavřeme a asi minutu necháme běžet na nejvyšší výkon. Výslednou směs přesypeme přes sítko (abychom se zbavili větších kousků lusku) do uzavíratelné nádoby a cukr necháme ještě pár dní rozležet. Můžete používat i rovnou.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marcela Prachařová

    zavřít okno