malé tapiokové perličky | 1/2 šálku |
mléko dle výběru | 1 + 1/4 šálku |
vanilkový lusk | 1 ks |
třtinový nerafinovaný cukr | 1/2 lžičky |
ovoce, případně med | dle chuti |
Ingredience: |
Tapiokový puding vypadá nádherně a chutná ještě líp! Tenhle je mimořádně jednoduchý, jemnou chuť si půjčí od vanilky a čerstvé ovoce s ní vytvoří zajímavý kontrast.
Vanilkový lusk velmi opatrně rozřízneme a vyškrábneme z něj nožem semínka, která dáme do kastrůlku společně s šálkem mléka. Přidáme zbytek lusku a začneme zahřívat. Hlídáme velmi dobře, aby nám mléko nevypěnilo a s ním z hrnce neutekla i vanilková semínka. Na nejmenším plamínku zahříváme asi 10 až 15 minut, dokud se nám mléko lehce nezbarví do krémova. Poté vyndáme lusk a ještě zkusíme dovyškrábnout případně zbylá semínka.
Do vanilkového mléka přidáme tapiokové perličky a cukr. Necháme na mírném plamínku asi 15 minut a mícháme, aby se nám perličky neshlukovávaly. Pro řidší konzistenci můžeme přidat dalšího čtvrt šálku mléka. Když už jsou perličky pěkně změklé, můžeme servírovat. Puding zasypeme ovocem dle chuti, můžeme zakápnout i medem.
Více o tapiokových kuličkách můžete najít tady.
Zkusit můžete také čokoládový tapiokový punding dle Šárčina receptu.
Podrobné info: