Pažitka
Název:

Vanilkový tapiokový pudink


Vanilkový tapiokový pudink


Ingredience:
malé tapiokové perličky1/2 šálku
mléko dle výběru1 + 1/4 šálku
vanilkový lusk1 ks
třtinový nerafinovaný cukr1/2 lžičky
ovoce, případně med dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Tapiokový puding vypadá nádherně a chutná ještě líp! Tenhle je mimořádně jednoduchý, jemnou chuť si půjčí od vanilky a čerstvé ovoce s ní vytvoří zajímavý kontrast.

Vanilkový lusk velmi opatrně rozřízneme a vyškrábneme z něj nožem semínka, která dáme do kastrůlku společně s šálkem mléka. Přidáme zbytek lusku a začneme zahřívat. Hlídáme velmi dobře, aby nám mléko nevypěnilo a s ním z hrnce neutekla i vanilková semínka. Na nejmenším plamínku zahříváme asi 10 až 15 minut, dokud se nám mléko lehce nezbarví do krémova. Poté vyndáme lusk a ještě zkusíme dovyškrábnout případně zbylá semínka.

Do vanilkového mléka přidáme tapiokové perličky a cukr. Necháme na mírném plamínku asi 15 minut a mícháme, aby se nám perličky neshlukovávaly. Pro řidší konzistenci můžeme přidat dalšího čtvrt šálku mléka. Když už jsou perličky pěkně změklé, můžeme servírovat. Puding zasypeme ovocem dle chuti, můžeme zakápnout i medem.

Více o tapiokových kuličkách můžete najít tady.

Zkusit můžete také čokoládový tapiokový punding dle Šárčina receptu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavla Rychtářová

    zavřít okno