Ingredience: | |
polohrubá mouka | 500 g |
droždí | 30 g |
cukr | 120 g |
máslo | 100 g |
žloutek | 2 ks |
sůl | špetka |
citronová kůra | dle chuti |
rozinky namočené v rumu | 50 g |
mandle | 50 g |
vlahé mléko | 2 dcl |
prášek do pečiva | 1/3 balení |
vejce | na potření |
mandlové lupínky | na posypání |
Vánočku máme rádi nejen o Vánocích, ale i během roku k nedělní snídani. Zde ještě jeden recept na nadýchanou vánočku s droždím i práškem do pečiva.
Těsto dobře zpracujeme a během kynutí ještě dvakrát propracujeme, celkem necháme kynout hodinu, upletenou vánočku necháme ještě chvíli kynout, pak potřeme vejcem a posypeme mandlovými lupínky. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 150 stupňů, pak přidáme na 180 stupňů.
Podrobné info: