Ingredience: | |
polotučné mléko | 0,5 l |
smetana ke šlehání 33% | 1 kelímek |
karamelový pudink | 1 balení |
třtinový cukr | 4 lžíce |
rum | dle chuti |
Jaké by to byly Vánoce bez pořádného domácího likéru s kapkou alkoholu. Dlouho jsem přemýšlela, jakou variantu připravím. Nakonec jsem zjistila, že mám doma ještě jedno balení karamelového pudingu a rozhodnutí bylo jasné - bude karamelový likér. Jeho příprava je opravdu jednoduchá. Nemusíte dlouze vařit kondenzované mléko ani šlehat vejce. Nezapomeňte ovšem na pořádnou dávku rumu, který Vás při dlouhých zimních večerech pěkně zahřeje. Tak jdeme na to.
Z mléka, cukru a pudingu v sáčku připravíme klasickým způsobem puding a necháme ho chvilku vychladnout (cca 10 minut). Do pudingu vlijeme smetanu ke šlehání a ručním šlehačem spojíme vše dohromady. Nakonec přidáme rum podle chuti. Čím více, tím lépe. Likér podáváme vychlazený.
Podrobné info: