Ingredience: | |
rybízové víno | dle potřeby |
jahodový čaj | dle potřeby |
šťáva z jednoho pomeranče | 1 ks |
badyán | 2 hvězdičky |
celá skořice | 2 - 3 ks |
hřebíček | dle chuti |
kandovaná pomerančová kůra | dle chuti |
rozinky | dle potřeby |
Vůně skořice, hřebíčku a badyánu - to je ten pravý vánoční punč. V tomto čase si ho můžete dát kdekoliv na vánočních trzích. Není ale nad to, udělat si svůj vlastní a popíjet ho v teple domova. Já jsem ho připravila z rybízového vína, které miluju. Pokud ale rybízové víno nemáte, klidně si ho uvařte z jakéhokoliv červeného vína.
Ve větším hrnci si uvaříme ovocný čaj, do kterého přidáme skořici, hřebíček a badyán. Poté přilijeme víno, vymačkanou šťávu z pomeranče, pomerančovou kůru a necháme svařit. Punč poté přecedíme přes sítko do hrníčků, do každého vsypeme hrst rozinek a můžeme podávat.
Podrobné info: