Ingredience: | |
hladká mouka | 500 g |
cukr | 200 g |
rostlinný tuk | 125 g |
sádlo | 50 g |
tučný tvaroh | 1 kostka |
kypřící prášek do pečiva | 1 ks |
vanilínový cukr | 1 ks |
vejce | 2 ks |
rum | 3 lžíce |
rozinky | 120 g |
nahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce) | 120 g |
máslo na potření | 125 g |
Krásný den vám přeji. Píše si o Vánoční receptíky, tak tady je ode mě první recept na tvarohovou štolu, kterou určitě vyzkoušejte, je moooc dobrá!
Ze všech ingrediencí (kromě másla) vypracujeme na válu těsto a z něj vypracujeme 2 válečky. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Po upečení se ještě teplé štóly hojně natřou máslem, které se bude vsakovat.
Po vychladnutí štóly posypeme moučkovým cukrem (v originálním receptu se v moučkovém cukru obalují, ale to je moc sladké) a zabalíme do alobalu. Poté již jen uložíme v chladu alespoň na 3 týdny. Ale u nás nevydrží ani týden první.