Pažitka
Název:

Vánoční štola


Vánoční štola


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
cukr200 g
rostlinný tuk125 g
sádlo50 g
tučný tvaroh1 kostka
kypřící prášek do pečiva1 ks
vanilínový cukr1 ks
vejce2 ks
rum3 lžíce
rozinky120 g
nahrubo sekané ořechy (nebo kandované či sušené ovoce)120 g
máslo na potření125 g
Postup přípravy:

Krásný den vám přeji. Píše si o Vánoční receptíky, tak tady je ode mě první recept na tvarohovou štolu, kterou určitě vyzkoušejte, je moooc dobrá!

Ze všech ingrediencí (kromě másla) vypracujeme na válu těsto a z něj vypracujeme 2 válečky. Pečeme na pečicím papíře v troubě vyhřáté na 180°C asi 45 minut. Po upečení se ještě teplé štóly hojně natřou máslem, které se bude vsakovat. 
Po vychladnutí štóly posypeme moučkovým cukrem (v originálním receptu se v moučkovém cukru obalují, ale to je moc sladké) a zabalíme do alobalu. Poté již jen uložíme v chladu alespoň na 3 týdny. Ale u nás nevydrží ani týden první.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno