Pažitka
Název:

Vánoční vaječný koňak


Vánoční vaječný koňak


Ingredience:
Ingredience:
žloutky4 ks
vanilkový cukr1 ks
moučkový cukr150 g
kondenzované mléko slazené nebo na půl s neslazeným1 ks
mléko2 dcl
Božkov speciál nebo klasik dle chuti
Postup přípravy:

Vaječný koňak je nápoj, bez kterého si nedokážu představit Vánoce. U nás doma je to vlastně dezert po štědrovečerní večeři.

Je to sice ohromně sladké, ale hříšně dobré. Já osobně mám raději ostřejší, moje sestra naopak slabší koňak, ale můžeme se po něm utlouct obě.

1. Žloutky ručně utřeme vařečkou spolu s vanilkovým a moučkovým cukrem. 

2. Přilijeme postupně kondenzované mléko a poté přimícháme obyčejné mléko. 

3. Až bude směs hladká a budeme mít rozpuštěný cukr, přilijeme rum dle chuti.

4. Koňak nalijeme do uzavíratelných sklenic a necháme ho aspoň dva dny odležet v chladu.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno