Pažitka
Název:

Variace na focacciu s černými olivami

vegetariánský recept


Variace na focacciu s černými olivami


Ingredience:
Ingredience:
polotučný tvaroh130 g
sýr cottage120 g
vejce4 ks
kypřící prášek bez fosfátů1 pytlík
sůl2 špetky
pepř dle chuti
bazalka a oregano hrst
černé olivy100 g
Sandwich (1 porce):
sýr cottage2 lžičky
rajče nakrájené na kolečka1 ks
oblíbený salát dle chuti
Postup přípravy:

Myslela jsem si, že to bez pečiva prostě nejde a ono by to šlo, člověk musí jen hledat a dát si trochu námahy. Nedávno jsem objevila recept na tvarohové pečivo bez mouky, a to bych nebyla já, abych si ho nepřetvořila k obrazu svému. Vznikla tak variace na focacciu a její využití jako „pečiva“ na skvělý sandwich.

V míse si smícháme tvaroh, sýr cottage s vaječnými žloutky. Přidáme kypřící prášek, osolíme a opepříme.

V druhé míse si vyšleháme sníh z bílků. Vmícháme ho opatrně do tvarohové směsi. Důkladně promícháme a přidáme bylinky (nasekanou bazalku, oregáno). Předehřejeme troubu na 150 °C. Připravíme si pečicí plech, který vyložte pečicím papírem nebo folií. Těsto pak na plech vyplijeme a rozetřeme po celé ploše. Navrch poklademe nakrájené olivy a pečeme cca 30 minut.

Po vychladnutí můžeme pak krájet na různé tvary či využít místo pečiva např. na sandwich. Ukrojíme si dva stejné čtverce focaccii, na jeden navrstvíme natrhaný oblíbený salát, rajčata nakrájená na kousky, lžičku či dvě sýra cottage, opět salát a přiklopíme druhou půlkou focacii.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno