Pažitka
Název:

Variace na jehněčí irish stew z pomalého hrnce


Variace na jehněčí irish stew z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
jehněčí maso750 g
cibule2 ks
mrkev2 ks
petržel1 ks
česnek3 stroužky
tymián hrstka
zelená petrželka hrstka
pivo Guinness250 ml
zeleninový nebo hovězí vývar300 ml
České Ghíčko dle potřeby
jemné špaldové vločky3 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Když jsme dostali domácí jehněčí nohu, okamžitě mě napadla tato pochoutka a už jsem přemýšlela, jestli někde seženu originál irské pivo (nejsem zrovna znalec tohoto nápoje). Naštěstí už to asi není nic nedostupného, takže jsem se do toho s chutí pustila.

Jehněčí maso vcelku si zprudka opečeme na ghíčku, ze všech stran, aby se zatáhlo. Poté ho vyndáme a vložíme do pomalého hrnce. Na výpeku osmahneme nakrájenou cibulku a česnek. Když začnou chytat barvu, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel a společně restujeme. Když začne zelenina zlátnout, podlijeme jí pivem a dusíme několik minut, aby se vypařil alkohol. Poté vše přelijeme do pomalého hrnce k masu. Přidáme bylinky, vývar, sůl a pepř. Necháme pomalit na stupeň HIGH 4-5 hodin, dokud není maso měkké. Na závěr vyndáme maso, obsah zahustíme špaldovými vločkami a společně vše rozmixujeme. Můžeme si nějakou zeleninu vyndat stranou a rozmixovat jen část, podle toho, jak hustý "sosík" chceme mít. Pravé stew by mělo být s bramborami. Já je ovšem zrovna neměla, takže jsem podávala s kuskusem. Přeji dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno