Pažitka
Název:

Variace na salát Caesar


Variace na salát Caesar


Ingredience:
Ingredience:
římský salát dle potřeby
celozrnný toastový chleba4 plátky
olivový olej2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
kuřecí stehenní řízky2 ks
kozí sýr s bylinkami, či parmazán6 - 8 plátků
Dresing:
ančovičky3 ks
česnek1 stroužek
bílý jogurt6 lžic
vinný ocet s esragonem1 lžíce
nastrouhaný kozí sýr1 lžíce
Postup přípravy:

Variací na slavný Caesar salát je spousta, tak jsem se rozhodla udělat si také tu svoji. Zvolila jsem suroviny, které jsem doma měla a musím říci, že tato podoba mě oslovila. Skalní příznivci mohou namítat, že Caesar salát je jen jeden, a proto jsem tuto podobu nazvala jako jeho variaci. Dresing jsem odlehčila jogurtem a pro mlsný jazýček přidala zase kozí sýr, který mám moc ráda.

Nejprve si v toustovači nebo na suché pánvi opečte plátky toastového chleba. Nechte trochu zchladnout a nakrájejte na kostičky. Kuřecí maso si očistíme, nakrájíme na menší kostičky, zakápneme olivovým olejem a osolíme a opepříme. Poté jej na pánvi osmahneme.

Salát si omyjeme a natrháme na střední kousky. Ve střední míse si smícháme přísady na dresing, kdy nejprve ančovičky si utřeme vidličkou, nasekáme najemno česnek a pak přidáme do mísy, kde smícháme bílým jogurtem, kozím sýrem a vinným octem. Vše pořádně promícháme. Kozí sýr si nakrájíme na menší kousky. Ty pak budou sloužit na posypání na závěr.

Do velké mísy si dáme natrhaný římský salát, na něj přidáme kuřecí kousky, přidáme dresing, toastové krutony a nakonec pár kousků kozího sýra.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno