Ingredience: | |
římský salát | dle potřeby |
celozrnný toastový chleba | 4 plátky |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
kuřecí stehenní řízky | 2 ks |
kozí sýr s bylinkami, či parmazán | 6 - 8 plátků |
Dresing: | |
ančovičky | 3 ks |
česnek | 1 stroužek |
bílý jogurt | 6 lžic |
vinný ocet s esragonem | 1 lžíce |
nastrouhaný kozí sýr | 1 lžíce |
Variací na slavný Caesar salát je spousta, tak jsem se rozhodla udělat si také tu svoji. Zvolila jsem suroviny, které jsem doma měla a musím říci, že tato podoba mě oslovila. Skalní příznivci mohou namítat, že Caesar salát je jen jeden, a proto jsem tuto podobu nazvala jako jeho variaci. Dresing jsem odlehčila jogurtem a pro mlsný jazýček přidala zase kozí sýr, který mám moc ráda.
Nejprve si v toustovači nebo na suché pánvi opečte plátky toastového chleba. Nechte trochu zchladnout a nakrájejte na kostičky. Kuřecí maso si očistíme, nakrájíme na menší kostičky, zakápneme olivovým olejem a osolíme a opepříme. Poté jej na pánvi osmahneme.
Salát si omyjeme a natrháme na střední kousky. Ve střední míse si smícháme přísady na dresing, kdy nejprve ančovičky si utřeme vidličkou, nasekáme najemno česnek a pak přidáme do mísy, kde smícháme bílým jogurtem, kozím sýrem a vinným octem. Vše pořádně promícháme. Kozí sýr si nakrájíme na menší kousky. Ty pak budou sloužit na posypání na závěr.
Do velké mísy si dáme natrhaný římský salát, na něj přidáme kuřecí kousky, přidáme dresing, toastové krutony a nakonec pár kousků kozího sýra.
Podrobné info: