Pažitka
Název:

Variace na tabouleh z quinoy

vegetariánský recept


Variace na tabouleh z quinoy


Ingredience:
Ingredience:
tříbarevná quinoa100 g
petrželka150 g
cherry rajčátka150 g
salátová okurka100 g
kukuřice100 g
mátové lístky50 g
Zálivka:
olivový olej2 lžíce
balzamikový ocet4 lžíce
citronová šťáva3 - 4 lžíce
med1 lžíce
sůl dle chuti
prolisovaný česnek1 stroužek
Postup přípravy:

Tabouleh je salát původem z Libanonu, ale připravuje se prakticky na celém Blízkém východě a s postupující globalizací vlastně po celém světě. Někdy se o něm mluví jako o salátu z bulguru a rajčat, jeho klíčovou ingrediencí jsou však petrželové listy. Zkusila jsem tedy trochu improvizovat a vznikla tato variace s quinoy.

Quinou uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Suroviny na zálivku uzavřete do sklenice a dobře protřepte. V míse smíchejte quinou s nakrájenou petrželkou, mátou a zeleninou (rajčata, okurka, kukuřice), promíchejte se zálivkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno