Pažitka
Název:

Variace pomazánek


Variace pomazánek


Ingredience:
Česneková se šunkou:
žervé100 g
česnek2 stroužky
šunka50 g
sůl špetka
pepř špetka
Hermelínová se zakysanou smetanou:
zakysaná smetana1 kelímek
hermelín1 krabička
šunka50 g
vejce2 ks
mletá červená paprika špetka
sůl špetka
pepř špetka
Dýňová s kuřecím masem:
menší kuřecí prso1/2 ks
dýně (oloupaná a na plátky nakrájená) hrst
koření Gomasio špetka
žervé nebo Lučina100 g
olivový olej dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Sto lidí, sto chutí....Vyberte si právě tu svoji pomazánku....

Česneková pomazánka se šunkou:

Šunku nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme a pomalu vmícháme žervé. Hotovo - v jednoduchosti je krása :)

Hermelínová pomazánka se zakysanou smetanou:

Dříve, než začneme připravovat suroviny, dáme si vařit 2 vejce natvrdo. Hermelín nakrájíme na kostičky, šunku nastrouháme nahrubo nebo nakrájíme na nudličky, přidáme taktéž nasekané vejce a vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a červenou paprikou. 

Dýňová pomazánka s kuřecím masem:

Tato pomazánka je jednoduchá, ale vyžaduje trošku více času na přípravu, neboť je z grilované dýně. Tuto oloupeme, nakrájíme na plátky a stejně jako na proužky nakrájené kuřecí maso pokapeme olivovým olejem a ochutíme dle vlastní fantazie (já jsem použila koření Gomasio, což je lněné a sezamové semínko spolu se sušenou řasou Nori). Upečeme na střední stupeň grilu přibližně 20 – 30 minut. Hotové pak rozmixujeme dohladka a pomalu vmícháme kostičku žervé či Lučiny a dochutíme solí a pepřem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno