Ingredience: | |
mléko | 250 ml |
cukr | 50 g |
droždí | 40 g |
Hera | 50 g |
polohrubá mouka | 500 g |
vejce | 1 ks |
sůl | 1/2 lžičky |
olej | dle potřeby |
Hodně jste poptávali recept na vdolky, tak tady je. Máte rádi vdolky jako hlavní pokrm, nebo jako dezert?
Nejdříve necháme vzejít kvásek z mléka, cukru a droždí.
Přidáme ho k ostatním ingrediencím, v robotu nebo ručně v míse umícháme těsto, přikryjeme ho utěrkou a necháme kynout na teplém místě, až zdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí rozválíme placku silnou asi 1 - 1,5 cm a z ní vykrajujeme skleničkou kolečka. Na jedné straně uděláme prstem uprostřed důlek a dáme nejdříve smažit na olej touto stranou. Otočíme, osmažíme, necháme okapat a potom potřeme povidly a lžičkou zakysané smetany.
Podrobné info: