Ingredience: | |
mleté mandle | 68 g |
strouhaný kokos | 50 g |
bio kokosový krém | 70 g |
tekuté sladidlo | 2 lžíce |
kokosový olej raw bio | 2 - 3 lžíce |
strouhaný kokos | na obalení |
Už několik maminek mi lítostivě psalo, že neví jak připravit bezmléčné Raffaelo, také mě to trošku trápilo, protože bych ráda, aby jej malý mohl ochutnat. Připravila jsem si tedy vlastní verzi a musím říct, že je úžasná, kokosový krém je něco neskutečně úžasného. Příprava je strašně snadná a rychlá.
Mleté mandle smícháme s kokosem, přidáme tekuté sladidlo, kokosový krém, který necháme při pokojové teplotě povolit nebo necháme před přípravou u topení, dle konzistence, přidáme kokosový olej. Důkladně vše propracujeme, hmota bude mokřejší, ochutnáme a dle chuti dosladíme, já již nepřislazovala, mnou použitý kokosový krém (viz obrázek) je přirozeně sladký. Z připravené směsi vytvarujeme kuličky a obalíme v kokosu, dáme na tác s pečícím papírem a necháme vychladit v lednici! Neujídat, smích.
No a pak prostě a jednoduše slušně řečeno zbaštíme.
Přeji příjemné, zdravé mlsání.
Pokud vás honí mlsná a máte chuť na čokoládu, klidně si kuličky polijte čokoládou, například Vivani čokoládou na vaření, která je rovněž vegan.
Podrobné info: