Pažitka
Název:

Veganský Krtkův dort

veganský recept


Veganský Krtkův dort


Ingredience:
Korpus:
polohrubá mouka300 g
slunečnicový olejcca 4 lžíce
kakaocca 3 lžíce
čokoládové sojové mléko dle potřeby
cukr5 lžic
jedlá soda2 lžičky
kypřící prášek1/2 balíčku
Krém:
smetna ke šlehání Schlagfix2 balení
smeta-fix od Dr. Oetkera2 balení
čokoládové vločky dle potřeby
banán2 - 3 ks
Postup přípravy:

Konečně se mi podařilo uspokojit mou touhu po výborném veganském Krtkově dortu. Jen těžko poznáte, že je veganský.

Smícháme suché ingredience ( mouka, soda, kyp.prášek , kakao a cukr) a potom přidáme olej a podle potřeby přidáváme soj. mléko. Těsto vylejeme do předem vymazané formy, a pečeme asi na 175°C ( kdyby se vám zdál korpus z vrchu hotový, ale ve spod by byl ještě syrový, přikryjte  ho alobalem, a hezky se dodělá i ve vnitř.

Mezitím, co se peče korpus si smícháme šlehačky se stužovačem, a vyšleháme šlehačku, a do hotové šlehačky vmícháme čokoládové vločky.

Korpus necháme vychladnout, a potom ho opatrně vydlabeme, dovnitř dáme na půl rozkrájené banány, na banány šlehačku, a z vrchu dort posypeme rozdrobeným korpusem, a nakonec dáme hotový dort na cca hodinku vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Petra Herianová

    zavřít okno