Pokud jste milovníci quinoi nebo červené řepy, jste tu správně. Tento vegetariánský burger, si zamilujete!
Na začátku si připravíte quinou. Necháte ji 5-10 minut ležet ve studené vodě a poté ještě pořádně propláchnete pod tekoucí vodou. To aby se zbavila své nahořklé chuti. Když je quinoa připravená, lehce osolíte a dáte vařit v poměru 2 dílky vody na 1 dílek quinoy. To znamená, že přidáte ještě 1,5 šálku vody. Až začne probublávat, stáhnětě plamen na co nejnižší výkon a nechte pomalinku vařit, dokud nevcucne všechnu vodu do sebe. Nechte odpočívat.
Mezitím si nastrouháte řepu na jemném struhadle. Přidáte prolisovaný česnek, cibulku pokrájenou na jemné kousky, koření a quinou.Podle hustoty a konzistence hmoty přidáte strouhanku. Mělo by to být 2-3lžíce. Ze vzniklé směsi vytvarujete placičky a dáte je odpočívat alespoň na hodinu do ledničky. Po vytažení z ledničky můžete rovnou smažit, dokud pěkně neztmavnou.