Těsto: | |
mouka na pizzu | 300 g |
sůl | 1 lžička |
teplá voda | 200 ml |
droždí | 1/2 kostky |
olivový olej | 1 lžíce |
Rajčatová omáčka: | |
passata nebo krájená rajčata | 400 g |
sušená bazalka | 1 lžička |
prolisovaný česnek | 2 stroužky |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Na ozdobení: | |
mozzarella | 1 ks |
olivový olej ve spreji | dle potřeby |
tymián | 1 lžička |
žampiony | 250 g |
červená cibule | 2 ks |
černé olivy | hrst |
červená paprika | 1/2 ks |
žlutá paprika | 1/2 ks |
zelená paprika | 1/2 ks |
Tuto kombinaci dělají u nás v pizzerii a bez mozzarelly, není tam vůbec nutná, takže je to pak vegan. Navíc je díky zelenině svěží a šťavnatá. Z tohoto množství těsta dělám dvě menší pizzy. Jedno těsto si můžete dát klidně zamrazit, musí to být ale dříve, než začne kynout!
Ve vodě rozmícháme nadrobené droždí, přidáme sůl a olej a dobře rozmícháme s prosátou moukou. Vypracujeme hladké a pružné těsto, které ještě asi 5 minut zpracováváme. Na pomoučeném vále rozválíme jednu velikou placku nebo dvě střední. Potřeme rajčatovou omáčkou z rozmixovaných surovin a doplníme nakrájenou zeleninou, žampiony a mozzarellou. Posypeme tymiánem a zacákneme trošku olejem. V dobře vyhřáté troubě na maximum (220 - 240°C) pečeme asi 8 - 15 minut, podle velikosti a tloušťce pizzy.
Dobrou chuť! je skvělá.
Podrobné info: