Ingredience: | |
vejce | 3 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
slanina | 3 plátky |
nasekaná cibule | hrstka |
ocet | 1 lžíce |
Jestli bych mohla něco snídat klidně i 3x týdně a vůbec by mi to nevadilo, tak jsou to vajíčka. Míchaná nebo ztracená v ideálním případě, ale vařená na chleba bych taky ocenila. Teď jsem si oblíbila vejce do skla. A nebojte, není to žádná věda a vypadá to opravdu pěkně.
Vejce do skla je jednoduchá a hezky vypadající snídaně.
1. Vejce vložte do vroucí vody spolu se lžící octa na cca 3 - 4 minuty. Bílek bude tuhý a žloutek zůstane tekutý. Po 3 - 4 minutách vejce přelijte studenou vodou, aby se ochladila.
2. Vejce naklepněte tak, jako byste je chtěli oloupat, a jakmile odděláte špičku, tak vajíčko vyloupněte pomocí lžičky do skleničky.
3. Slaninu osmažte na sucho na pánvi a přidejte k ní hned od začátku nasekanou cibulku. Slanina pustí dostatek tuku, takže není potřeba žádný další přidávat.
4. Vejce osolte, opepřete a přidejte osmaženou slaninu s cibulí.
Můžete také přidat sezonní bylinky (pažitku, petrželku, libeček) nebo strouhaný parmazán.
Podrobné info: