Pažitka
Název:

Vejce v mangoldovo-batátovém lůžku

vegetariánský recept


Vejce v mangoldovo-batátovém lůžku


Ingredience:
Ingredience:
mangold (250-300g listů)1 sáček
velký batát1 ks
tolerovaný olej1 lžíce
sůl2 špetky
sušený rozmarýn1/2 lžičky
mletý kmín1/2 lžičky
čerstvá bazalka hrstička
vejce2 ks
Postup přípravy:

Možná mi nebudete věřit, ale ani mě se nechce každý den vařit. Na to správné pečeníčko a vařeníčko musí být prostě správná nálada. A tak každý jistě ocení takovou rychlou večeři nebo třeba snídani. A budete k ní potřeba jen samé dobré ingredience, které se na konci spojí v chutné jídlo. Samozřejmě je mi jasné, že teď už většina z vás mangold na svých zahrádkách nenatrhá, ale pokud se k němu dostanete, neváhejte. A pokud ne, pěkně si recept uložte a vyčkávejte jara (pochváleni budiž ti, kdo si mangold zamrazili do zásoby).

Troubu předehřejeme na 200°C. Batát oloupeme a nakrájíme na menší kostky. V oleji rozmícháme sušený rozmarýn, kmín a trochu soli. Směs přidáme na batáty, pořádně promícháme a dáme do trouby péct na 20 minut.
Mezitím dobře očistíme mangold, necháme okapat a odtrháme pevné stvoly od listů. Listy nasekáme na drobno. Na větší pánvi na trošce vody listy mangoldu spaříme (aby povadly). Odstavíme. Jakmile se dopečou batáty, vmícháme batáty k mangoldu a znovu prohřejeme. Rozdělíme na dvě části a uprostřed každé části uděláme jamku. Pokud připravujete pro sebe jako histaminika, udělejte jamku větší, abyste mohli vejce promíchat a dobře prohřát všechny části. Pokud připravujete pro někoho jiného, udělejte důlek, doprostřed rozklepněte vejce a nechte propéct pár minut. Podávejte teplé. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Váňová

    zavřít okno