Pažitka
Název:

Velikonoční borůvková pomlázka

bez BKM


Velikonoční borůvková pomlázka


Ingredience:
Ingredience:
vejce (váženo se skořápkou)220 g
špaldová hladká mouka170 g
špaldová hladká mouka celozrnná100 g
třtinový cukr40 g
maková mouka1 lžička
teff mouka větlá1 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů1/2 balíčku
borůvky dle potřeby
vodacca 100 - 150 ml
Postup přípravy:

No a něco na zoubeček velikonoční pomlázka ze špaldové, teff a makové mouky s borůvkami. Sice máme do Velikonoc ještě čas, ale já prostě ty formičky vyzkoušet musela.

Vejce utřeme s cukrem, přidáme prosetou mouku, kypřící prášek, vyšleháme a postupně přiléváme vodu.
Když je těsto připravené, nalijeme do forem, přidáme do každé formičky borůvky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno