Ingredience: | |
vejce (váženo se skořápkou) | 220 g |
špaldová hladká mouka | 170 g |
špaldová hladká mouka celozrnná | 100 g |
třtinový cukr | 40 g |
maková mouka | 1 lžička |
teff mouka větlá | 1 lžíce |
kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 balíčku |
borůvky | dle potřeby |
voda | cca 100 - 150 ml |
No a něco na zoubeček velikonoční pomlázka ze špaldové, teff a makové mouky s borůvkami. Sice máme do Velikonoc ještě čas, ale já prostě ty formičky vyzkoušet musela.
Vejce utřeme s cukrem, přidáme prosetou mouku, kypřící prášek, vyšleháme a postupně přiléváme vodu.
Když je těsto připravené, nalijeme do forem, přidáme do každé formičky borůvky, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180°C přibližně 20 minut, vyzkoušíme špejlí.