Pažitka
Název:

Velikonoční kopřivová nádivka


Velikonoční kopřivová nádivka


Ingredience:
starší rohlíky / housky8 ks
mléko250 ml
máslo2 lžíce
vejce8 ks
uzené maso / slanina250 g
posekané mladé kopřivy2 hrsti
muškátový oříšek1 špetka
česnek1-2 stroužky
sůl1 špetka
pepř1 špetka
Postup přípravy:

O Velikonocích nesmí u nás doma chybět NÁDIVKA!  Máte ji také rádi? Já ji mám ráda teplou, studenou, ale i opečenou.

Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku. Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno