starší rohlíky / housky | 8 ks |
mléko | 250 ml |
máslo | 2 lžíce |
vejce | 8 ks |
uzené maso / slanina | 250 g |
posekané mladé kopřivy | 2 hrsti |
muškátový oříšek | 1 špetka |
česnek | 1-2 stroužky |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
O Velikonocích nesmí u nás doma chybět NÁDIVKA! Máte ji také rádi? Já ji mám ráda teplou, studenou, ale i opečenou.
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Smícháme mléko s trochou rozpuštěného másla a se žloutky, osolíme, opepříme, přidáme muškátovým oříšek, prolisovaný česnek a posekané mladé kopřivy. Směs nalijeme na pokrájené rohlíky, přidáme na jemno rozkrájenou vypraženou slaninu, nebo na malé kousky pokrájené uzené maso, a nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze všech bílků. Nádivkou můžeme naplnit kuře, nebo ji upečeme samotnou ve vymazaném pekáčku. Podáváme jí teplou s bramborem, nebo studenou s pečivem.
Podrobné info: