Pažitka
Název:

Velikonoční nádivka


Velikonoční nádivka


Ingredience:
Ingredience:
uzený bůček600 g
vejce5 ks
rohlíky "gumové"10 ks
vývar400 ml
baby špenát2 hrsti
česnek4 stroužky
muškátový květ špetka
máslo100 g
žampiony4 ks
pepř špetka
sůl špetka
mléko dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept má sice v názvu Velikonoce, však nenechte se mýlit. Jistě ho využijete po celý rok, jako já v dalším receptu, který bude následovat. Bude to nadívané kuřátko.

Uvařené maso a rohlíky pokrájíme na kostičky. Vejce rozklepneme a dáme zvlášť žloutky a bílky. Rohlíky orestujeme nasucho na hluboké pánvi a zalijeme vývarem. Promícháme. Pokrájené žampiony orestujeme na másle a také přidáme k masu a rohlíkům s vývarem. Špenátové listy zbavíme stonků, omyjeme, spaříme a pokrájíme nadrobno. Všechny uvedené suroviny smícháme, přidáme žloutky, prolisovaný česnek, dochutíme solí, pepřem a muškátovým květem. Nakonec vmícháme zlehka sníh z bílků. Zamícháme a vzniklou nádivku dáme zapéci do pekáčku, vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova v horkovzdušné troubě na cca 160 stupňů po dobu cca 20-25 minut. Kdy je hotovo? To poznáme podle krásné zlaté barvy a vůní, která se line po celém bytě.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno