Ingredience: | |
celozrnné žitné mouky | 400 g |
gel ze lněných semínek | 4 lžíce |
rozmixovaných semínek | 2 lžíce |
Bio Alsan | 120 g |
javorový sirup | 4 lžíce |
sušená třtinová šťáva | 120 g |
perníkové koření | 1 lžíce |
jedlá soda | 1 lžíce |
mleté ořechy (vlašské, lískové) | 50 g |
trošičku kakaa |
Tak když tu máme ty Velikonoce, tak přináším veganský recept na perníčky. Tak směle do toho. Pokud se Vám povedou, budu ráda, pokud mi zašlete fotku.
Ze všech surovin vypracujte těsto, které nechte do druhého dne odpočívat na lince, aby se dobře promnuly chutě koření. Poté stačí vykrájet a péct na pečícím papírem vyloženém plechu. Peču při 180°C dozlatova. Nepřepečte! Opravdu jakmile začnou zlátnout, tak ven z trouby!
Perníčky jsou ihned měkké a výborné!
Poleva: prosátý moučkový cukr, citronová šťáva, trošku kukuřičného škrobu. Množství dávám intuitivně. Většinou na 100g cukru dám půl lžičky škrobu a šťávu pomaličku postupně přidávám. Šlehám šlehačem dokud není poleva akorát hustá a na pohled jemná, nesmí být vidět kousky cukru.
Trvá to tak 5 - 8 minut, ručně tak 15 minut.
Podrobné info: