Pažitka
Název:

Vepřo-knedlo-zelo na Českém Ghíčku


Vepřo-knedlo-zelo na Českém Ghíčku


Ingredience:
Maso:
vepřová pečeně1 kg
kmín dle chuti
voda dle potřeby
himalájská sůl dle chuti
Zelí:
České Ghíčko Bio dle potřeby
kysané zelí Seeburger Bio500 g
cibule2 ks
tapioka mouka Adveni dle potřeby
voda dle potřeby
sůl dle chuti
třtinový cukr dle chuti
Knedlíky:
brambory6 ks
himalájská sůl dle chuti
polohrubá špaldová mouka dle potřeby
hladká celozrnná mouka dle potřeby
žloutek1 ks
vydlabaná a oloupaná cuketa1/2 ks
Postup přípravy:

Já se bez masa obejdu, ale ty moji dva chlapi jsou prostě masožravci. 
Tatínek si ráno přivezl flákotu masa a řekl mi, ať něco vykouzlím. Tak jsem čarovala.

Knedlíky ze syrových brambor a cukety
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.

Maso nakrájíme na plátky, osolíme, pokmínujeme a zalijeme vodou. Pečeme na 180°C do změknutí masa. V případě potřeby podlijeme.

Zelí dáme vařit a podlijeme vodou, vaříme do změknutí. Během vaření si orestujeme cibulku na Českém Ghí. Když je zelí měkké, přidáme orestovanou cibuli, dosladíme, dosolíme a zahustíme tapioka moukou. Já použila 1 polévkovou lžíci, kterou jsem rozkvrdlala ve studené vodě a přidala do zelí a povařila.

Podáváme společně, ozdobíme petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno