Maso: | |
vepřová pečeně | 1 kg |
kmín | dle chuti |
voda | dle potřeby |
himalájská sůl | dle chuti |
Zelí: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
kysané zelí Seeburger Bio | 500 g |
cibule | 2 ks |
tapioka mouka Adveni | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
třtinový cukr | dle chuti |
Knedlíky: | |
brambory | 6 ks |
himalájská sůl | dle chuti |
polohrubá špaldová mouka | dle potřeby |
hladká celozrnná mouka | dle potřeby |
žloutek | 1 ks |
vydlabaná a oloupaná cuketa | 1/2 ks |
Já se bez masa obejdu, ale ty moji dva chlapi jsou prostě masožravci.
Tatínek si ráno přivezl flákotu masa a řekl mi, ať něco vykouzlím. Tak jsem čarovala.
Knedlíky ze syrových brambor a cukety
Oloupeme si a nastrouháme najemno brambory a cuketu, vymačkáme přebytečnou vodu, přidáme sůl, žloutek, zahustíme moukou tak, aby se těsto spojilo. Je trošku lepivější, pomůžeme si častějším moučněním rukou při tvarování noků. Uděláme noky, dáme do vroucí vody a vaříme 30 minut, vyzkoušíme, zda jsou vařené a dost měkké tak, že si jeden vyjmeme, rozkrojíme a ochutnáme.
Maso nakrájíme na plátky, osolíme, pokmínujeme a zalijeme vodou. Pečeme na 180°C do změknutí masa. V případě potřeby podlijeme.
Zelí dáme vařit a podlijeme vodou, vaříme do změknutí. Během vaření si orestujeme cibulku na Českém Ghí. Když je zelí měkké, přidáme orestovanou cibuli, dosladíme, dosolíme a zahustíme tapioka moukou. Já použila 1 polévkovou lžíci, kterou jsem rozkvrdlala ve studené vodě a přidala do zelí a povařila.
Podáváme společně, ozdobíme petrželkou.
Podrobné info: