Ingredience: | |
vepřová játra | 500 g |
Marináda: | |
olivový olej | dle potřeby |
uzená paprika | dle chuti |
sojová omáčka | dle chuti |
kayenský pepř | dle chuti |
Dále budete potřebovat: | |
jarní cibulka | 2 ks |
mrkev | 1 ks |
celer | 1/4 ks |
celer | 2 řapíky |
zeleninový vývar | 1 l |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Játra se dají připravit na x způsobů - jako minutka, dušená, smažená apod. Tentokrát jsem chtěla mít pěkný sosík se zeleninou, a tak jsem játra dusila v tlakovém hrnci. Byla to opravdu chutná rychlovka.
Vepřová játra kuchyňsky upravíme. Nakrájíme na větší plátky a po stranách nařízneme, aby se plátky jater nekroutily. Maso naložíme do marinády z uzené papriky, sojové omáčky, kayenského pepře a olivového oleje. Necháme marinovat přes noc. Druhý den játra s marinádou orestujeme v tlakovém hrnci na pokrájené cibulce, dokud maso nepustí šťávu. Zalijeme zeleninovým vývarem a necháme v tlakovém hrnci dusit (tlakovat) po dobu 15 lakovém hrnci doměkka. Zeleniny přidáme hodně, abychom sosík z jater nemuseli zahušťovat moukou. Kdyby bylo potřeba sos zahustit, zahustíme jej chlebovou kůrkou. Podáváme s rýží, těstovinami nebo s bramborem.
Podrobné info: