Ingredience: | |
vepřová játra | 800 g |
loupaná rajčata | 1/2 sklenice |
zelený chřest | 2 stonky |
cibule | 1 ks |
menší pórek | 1 ks |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
solamyl (hladká mouka) | dle potřeby |
vývar (voda) | dle potřeby |
U nás doma máme játra moc rádi, a proto se vždy snažím vymyslet nějaký zajímavý nový recept a kombinaci chutí. Dnes jsem je připravila na rajčatech a zkusila přidat i chřest.
Játra odblaníme a nakrájíme na větší plátky. Opepříme a orestujeme v tlakovém hrnci na rozehřátém oleji s pokrájenou cibulí. Přidáme loupaná rajčata, pokrájený pórek, očištěný a pokrájený chřest a zamícháme. Zalijeme vývarem. Tlakový hrnec uzavřeme a tlakujeme cca 10 minut. Nakonec zahustíme solamylem (případně moukou) rozkvrdlaným ve vodě. Játra solíme až na talíři. Podáváme se zeleninovou rýží.
Zelený chřest byl tentokrát opravdu čerstvý a konečky nebylo třeba ani odlamovat, ale i přesto jsem konce odlámala, překrojila na půl a tužší konce jsem dala do vroucí osolené vody na pár minut povařit. Nádobu jsem přiklopila, poté vypnula a nechala asi tři minuty dojít. Pak jsem chřest podávala na talíři k játrům.
Podrobné info: