Pažitka
Název:

Vepřová játra na paprikách s hlívou


Vepřová játra na paprikách s hlívou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra500 g
Passata di pomodoro1 lžíce
zelená paprika1 ks
červená paprika1 ks
olej dle potřeby
očištěná hlíva4 ks
cibule2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hraška Pikant nebo solamyl na zahuštění
sterilovaná paprika dle chuti
vývar dle potřeby
Postup přípravy:

Pokud patříte mezi ty, kteří milují játra, mám pro vás tip na jednoduchou a rychlou omáčku. Abych ji nějak ozvláštnila, přidala jsem ještě hlívu a papriky. Moc jsme si pochutnali.

Játra očistíme, odblaníme a opepříme. Hlívu pokrájíme na úzké proužky. Játra orestujeme na drobně pokrájené cibulce. Přidáme orestovat pokrájenou hlívu, proužky zelené i červené papriky. Můžeme přidat i trochu okapaných proužků naložených sterilovaných paprik. Když jsou játra i zelenina orestovaná, zalijeme vše vývarem a dáme přiklopené do rozehřáté trouby dusit. Když jsou játra poloměkká, vmícháme pár lžic passaty a dál dusíme. Nakonec zahustíme hraškou podle návodu nebo solamylem, rozmíchaným ve vodě. Nakonec ještě osolíme. Podáváme například jako já s kurkumovou rýží.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno