Pažitka
Název:

Vepřová játra na pivu


Vepřová játra na pivu


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra500 g
anglická slanina150 g
černé 10% pivo100 ml
vývar nebo voda100 ml
worcesterová omáčka3 lžíce
olej2 lžíce
větší cibule1 ks
prolisovaný česnek2 stroužky
čerstvá masitá paprika1/2 ks
sezamová semínka1 lžíce
nasekané lístky libečku1 lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
pepř špetka
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ráda připravuji různé pochutiny z drůbežích jater, ale občas sáhnu i po vepřových, jako například v tomto receptu.

Játra opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Okraje malinko nařízneme a játra z jedné strany zlehka opepříme a posypeme kmínem. 

Slaninu a papriku nakrájíme na silnější proužky, cibuli na půlměsíčky. 

Na větší pánvi na lžíci oleje prudce osmažíme nakrájenou slaninu. Přidáme cibuli, 3 minuty restujeme a poté vše z pánve vybereme a dáme stranou.

Do pánve do výpeku přidáme lžíci oleje, přisypeme semínka a necháme je necelou minutu opéct. Ihned přidáme plátky jater a prudce je opečeme 1 minutu z každé strany.

Poté podlijeme horkým vývarem, nebo vodou a pivem. Přidáme worcestrovou omáčku, prolisovaný česnek, slaninu s cibulí a nakrájenou papriku. 

Vše zlehka promícháme a přiklopené poklicí dusíme slabým varem 10 minut. Ke konci posypeme nasekanou bylinkou. 

Na talíři podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo opečené brambory.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno