Pažitka
Název:

Vepřová játra na slanině se sušenými rajčaty a cherry rajčátky


Vepřová játra na slanině se sušenými rajčaty a cherry rajčátky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová játra600 g
uzená slanina180 g
olej dle potřeby
ostrá harissa1 lžíce
sušená rajčata v oleji2 - 3 ks
cherry rajčátka4 ks
šalotka2 ks
vývar na podlití
hladká mouka na zahuštění
voda dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Játra u nás doma jíme celkem málo, i přesto, že nám moc chutnají. Navíc játra jsou výborná na červené krvinky, a proto by v jídelníčku neměly chybět.

Játra očistíme a pokrájíme na větší kousky. Šalotku i slaninu pokrájíme na kostičky. Rajčata (sušená i cherry) pokrájíme na plátky. Pokrájenou slaninu a šalotky orestujeme na oleji, přidáme zprudka orestovat i kousky jater. Opepříme. Necháme pustit šťávu z masa. Podlijeme vývarem, přidáme harissu a plátky sušených rajčat. Dusíme doměkka (v tlakovém hrnci cca 8 - 10 minut) jinak podle každého. Nakonec přidáme cherry rajčátka. Zakvrdláme mouku s vodou, vmícháme k játrům a zelenině. Povaříme ještě cca 10 - 12 minut. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme s přílohou dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno