vepřová játra | 600 g |
paprika | 2 - 3 ks |
cuketa | 1 ks |
jarní cibulka | 2 - 3 ks |
česnek | 6 stroužků |
loupaná rajčata | 1 konzerva |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olej | trochu |
bílé víno | 100 ml |
sladká chilli omáčka | 3 lžíce |
Ingredience: |
Pikantní játra s lečem je jednoduché jídlo, které má však "koule".
Játra omyjeme, odblaníme a nakrájíme na větší kousky. Na rozpáleném oleji je orestujeme, opepříme, zalijeme 50 ml bílého vína a stejným množstvím teplé vody a dusíme pod pokličkou do změknutí. Tekutinu necháme téměř odpařit.
Česnek, jarní cibulku, papriku a cuketu nakrájíme na větší kousky. Na hlubší pánvi rozpálíme trochu oleje, na něm zpěníme cibulku a česnek, přidáme nakrájené papriky s cuketou a krátce orestujeme. Podlijeme zbývajícím bílým vínem a dusíme, až se tekutina téměř odpaří. Potom přidáme jemně nasekaná konzervovaná rajčata, chilli omáčku a osolíme. Promícháme, necháme krátce provařit a přidáme k masu. Necháme jen chvíli prohřát a podáváme ;)
Vhodnou přílohou jsou těstoviny, rýže, brambory, chléb…prostě skoro cokoliv. Já jsem použila kuskus s petrželkou.
Podrobné info: