Ingredience: | |
vepřová kotleta s kostí | 2 ks |
bílá část pórku | 1 ks |
červená paprika | 1 ks |
bílá paprika | 1 ks |
žampiony | 250 g |
olej / sádlo | 1 lžíce |
máslo | 2 lžíce |
suché bílé víno | 200 ml |
vývar / voda | 2 dcl |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
brambory | 4 ks |
Vepřová kotleta na pórku s bramborovými dukátky je vynikající recept, pro teplou večeři, kterou může doprovázet láhev dobrého vína.
Omyté a důkladně usušené maso naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme.
Na rozpáleném oleji či sádle zprudka z obou stran osmažíme a odložíme stranou. Do výpeku přidáme na kolečka nakrájený pórek, chvilku restujeme, pak tam vrátíme maso, přidáme víno, které nechámez části odpařit. Dále vývar (gelový bujon nebo vodu), přiklopíme a dusíme doměkka.
Na druhé pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme na plátky pokrájené žampiony a papriku, kterou nakrájíme na malé kostičky. Podle pořeby osolíme a opepříme. Zkontrolujeme maso, zda je měkké a zredukujeme sosík, do kterého dáme úplně na závěr kousek másla. Na talířích podáme s kopečkem zeleniny a brambory v jakékoliv úpravě. (zde bramborové dukátky)
Doboru chuť!
Podrobné info: