Pažitka
Název:

Vepřová kotleta plněná sýrem a slaninou


Vepřová kotleta plněná sýrem a slaninou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotleta bez kosti4 plátky (3cm)
anglická slanina8 plátků
červená masitá paprika4 silnější špalíčky
sýr s modrou plísní4 silnější špalíčky
máslo1 plátek (1cm)
olej1 lžíce
cibule1 ks
vývar100 ml
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
odkrojky červené papriky dle chuti
Postup přípravy:

Plněné masové kapsy bývají vděčné jídlo. Můžete měnit náplně a pokaždé máte jiné a pro strávníky chutné překvapení.

Plátky masa opláchneme, osušíme a do každého opatrně nařízneme hlubokou kapsu. Postupujeme opatrně, abychom maso neprořízli.

Plátky slaniny položíme vždy po dvou kusech na pracovní desku tak, aby se malinko překrývaly (viz fotopostup).

Na slaninu položíme špalíček sýra a papriky a zamotáme do roličky. Každou roličku opatrně natlačíme do masové kapsy, kterou po obou stranách lehce osolíme, opepříme a zajistíme jehlou, nebo párátky.

Ve větší pánvi na rozehřátém tuku orestujeme do sklovita cibuli. Na ni položíme naplněné plátky masa a prudce je po obou stranách opečeme.

Poté podlijeme vývarem, posypeme zbytkem drobně nakrájené papriky a pod pokličkou slabým varem dusíme 20 minut.

Podáváme s pečivem, nebo s opečeným bramborem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno