Pažitka
Název:

Vepřová kotleta rychle a chutně


Vepřová kotleta rychle a chutně


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kotlet bez kosti4 plátky
solamyl1 lžíce
olej2 lžíce
celý kmín1 lžička
malá cibule1 ks
pomerančová marmeláda1 lžička
vývar150 ml
vymačkaná šťáva z 1 pomeranče dle chuti
prolisovaný česnek1 stroužek
máslo1 cm
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Jestli máte rádi k masu ovocnou, příjemně navinulou chuť šťávy, můžete vyzkoušet tuto minutku.

Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.
Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín. Vložíme plátky masa, smažíme 5minut z každé strany, vytáhneme z pánve a uchováme v teple.
Do výpeku dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, šťávu a opatrně seškrábneme výpečky. Přidáme marmeládu, česnek, promícháme a 4minuty silným varem provaříme. Nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.
Plátky masa dáme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží, nebo s pečivem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno