Ingredience: | |
vepřová kotlet bez kosti | 4 plátky |
solamyl | 1 lžíce |
olej | 2 lžíce |
celý kmín | 1 lžička |
malá cibule | 1 ks |
pomerančová marmeláda | 1 lžička |
vývar | 150 ml |
vymačkaná šťáva z 1 pomeranče | dle chuti |
prolisovaný česnek | 1 stroužek |
máslo | 1 cm |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
Jestli máte rádi k masu ovocnou, příjemně navinulou chuť šťávy, můžete vyzkoušet tuto minutku.
Opláchnuté, osušené plátky masa slabě naklepeme a po stranách nařízneme. Zlehka osolíme, opeříme a obalíme v solamylu.
Do pánve s rozehřátým olejem dáme rozvonět kmín. Vložíme plátky masa, smažíme 5minut z každé strany, vytáhneme z pánve a uchováme v teple.
Do výpeku dáme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, přilijeme vývar, šťávu a opatrně seškrábneme výpečky. Přidáme marmeládu, česnek, promícháme a 4minuty silným varem provaříme. Nakonec přidáme plátek másla na zjemnění.
Plátky masa dáme na talíře a přelijeme horkou šťávou. Podáváme s rýží, nebo s pečivem.