Ingredience: | |
vepřová kotleta bez kosti | 4 plátky |
máslo | 1 plátek (2 cm) |
olej | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Potřebujete rychlý oběd, nebo rychlou večeři? Zkuste kotletu, ke které si můžete uvařit brambory, nebo jen přikusovat čerstvé pečivo.
Plátky masa otřeme čistým navlhčeným hadříkem a přes potravinářskou folii, nebo přes mikrotenový sáček velice slabě naklepeme. Plátky na okrajích mírně nařízneme, aby se při opékání nekroutily.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej společně s máslem. Do horkého tuku dáme kotlety, které prudce opečeme 2 minuty z jedné a další 2minuty z druhé strany. Poté kotlety opět otočíme a znova opečeme 2 minuty z každé strany.
Ihned podáváme mírně přelité výpekem z pánve. Solíme a opepříme až na talíři, každý podle své chuti.
Na přílohu se hodí čerstvé pečivo, nebo brambory (hranolky) doplněné velkou mísou dobrého zeleninového salátu.