Pažitka
Název:

Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky


Vepřová krkovička na kapiích s bramborovými noky


Ingredience:
Ingredience:
vepřová krkovice4 plátky
cibule2 ks
olej trochu
sterilované kapie dle chuti
česnek2 stroužky
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
cukr1 lžička
hladká mouka na zahuštění
Postup přípravy:

Dneska jsem měla chuť na nějakou omáčku. A protože tuhle mám moc ráda, bylo rozhodnuto. 

Nejprve si maso omyjeme a osušíme. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. V hrnci si rozpálíme olej, cibuli nasekáme najemno a osmahneme na oleji. Potom přidáme krkovici a z obou stran osmahneme. Poté zalijeme vodou, přidáme 2 lžíce sterilované kapie a dusíme do měkka. Jakmile máme maso měkké, vyjmeme jej, přidáme lžičku cukru a omáčku zahustíme hladkou moukou a krátce povaříme. Omáčku případně dosolíme podle chuti. Podáváme s bramborovými noky. 

Tentokrát mne moc potěšila Lucinka. Není moc na maso. Ale tentokrát si přidala maso a omáčku dvakrát. To je ta největší odměna pro kuchařku :-) No a Pepánek, ten je zase na noky...

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno