Pažitka
Název:

Vepřová kýta s paprikou a koprem


Vepřová kýta s paprikou a koprem


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta nakrájená na kostičky750 g
máslo1 lžíce
paprika (bílé)3 ks
rajčata nebo 2 střední oloupaná1/2 plechovky
šlehačka1 kelímek
nasekaný kopr velká hrst
petrželka dle chuti
sůl dle chuti
K podávání:
nové brambory dle pořeby
Postup přípravy:

I když kombinace tohoto jídla může působit poněkud divoce, není se čeho bát. Pokud teda nejste jeden z těch odpůrců kopru. Ale to asi ne, když jste si tento recept otevřel. Já kopr miluji a letos jsem ho zasela opravdu hodně, takže s ním nemusím šetřit a můžu zkoušet nové kombinace. Tato se obzvlášť povedla, takže se musím s vámi podělit.

Do hrnce od kterého vlastníte i pokličku dejte rozpustit máslo a opečte na něm maso tak, aby se celé zatáhlo. Maso osolte a popepřete. Zalijte asi 0,5l vody a pod pokličkou za občasné kontroly a promíchání duste asi 1/2 hodiny. Mezitím si připravte papriku, kterou očistěte a nakrájejte na kostičky. To samé udělejte s rajčaty, pokud nemáte ty z plechu. Po 1/2 hodině dušení přidejte petrželku, rajčata a papriku a duste ještě asi 8 minut. Přilijte smetanu, kopr a dochuťte solí. Uveďte k varu, ale už nevařte. Podávejte s vařenými novými brambory.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Bílková

    zavřít okno