Pažitka
Název:

Vepřová panenka a špenátové tagliatelle


Vepřová panenka a špenátové tagliatelle


Ingredience:
vepřová panenka150 g
těstoviny125 g
vývar na podlití
baby špenát150 g
kešu ořechy10 g
česnek1 stroužek
parmazán1 lžička
extra panenský olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Pokud nechcete utrácet za panenku, můžete použít vepřovou kýtu, ale pokud vás trápí tuky, můžete improvizovat a připravit např. krůtí prsíčka.

Do vroucí osolené vody dáme vařit těstoviny. Připravíme si váleček panenky, který pouze ochutíme solí, pepřem a necháme zprudka opéct na rozpálené pánvi ze všech stran přibližně 3 minuty. Poté zmírníme plamen, podlijeme vývarem a necháme pracovat. Vrhneme se na přípravu špenátu. Postup je stejný jako v receptu: Losos se šťouchaným bramborem a špenátové pyré, takže se tam určitě koukněte ;-). Hotové pyré smícháme s uvařenými těstovinami, přidáme lžící olivového oleje a vše promícháme, aby pasta byla mokrá. Panenku, kterou jsme během přípravy těstovin poctivě obraceli, jsme vyjmuli z pánve a nechali v klidu dojít. Nyní máme vše připraveno a můžeme servírovat. 

Energické hodnoty:

Sacharidy 100 g
Bílkoviny 40 g
Tuky 20 g
Energie 750 kcal

Stejně jako hovězí, tak i toto vepřové je pro mne vítanou změnou a skvělou odměnou po náročném tréninku. Vepřová panenka je to nejjemnější maso, co se vepřového týče, s minimálním podílem tuku, proto se výborně hodí do diety.  

Tipy:  Pokud se rozvášníte a špenát vám nebude po chuti, můžete ho nahradit např. bazalkovým pestem a určitě nebudete litovat, protože lepší kombinaci s těstovinami budete hledat jen velmi obtížně.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Robert Maška

    zavřít okno